Fremdrift

Indtast dit søgeord

Frigør arbejdskapital til investeringer i vækst

Søren Juhl Rantorp
27. januar, 2017 7 minutters læsetid

  Sociale medier

En virksomheds arbejdskapital er den værdi, der er bundet i lagre, debitorer og kreditorer. Ved systematisk at gennemgå et eller flere af de områder kan mange virksomheder nedbringe deres pengebindinger med op til 20 % inden for det første kvartal efterfulgt af kontinuerlige forbedringer.

Erfaringsmæssigt er der dog mange, der ikke har fokus på at nedbringe pengebindingerne, selv om de med de rette virkemidler og indenfor kort tid vil kunne frigive arbejdskapital til bl.a. investeringer i vækst.

Vi kan gå hele vejen, hvis det skaber værdi, og overføre ekspertise samt knowhow til organisationen

EY gennemfører analyser for både danske og nordiske virksomheder, der omfatter lagre, debitorer, kreditorer samt cash flow-forbedringer for større projekter. Når analysen er gennemført, og vi har afholdt workshops om de estimerede potentialer, drøfter vi, om vi skal fortsætte med implementeringen.

Implementeringen, der sikre mærkbare resultater indeholder:

 • Udarbejdelse af strategi/politik
 • Specifikke mål, udarbejdelse af jobbeskrivelser og evt. kompetencegab
 • Beskrivelse af fremtidige arbejdsgange og processer, der sikrer en tværgående sammenhæng
 • Rapportering om status, løbende forbedringer og intern benchmarking
 • Udarbejdelse af værende og fremtidig modenhedsanalyse

 

Efter 6 måneder evaluerer vi resultaterne og afholder en workshop med fokus på nye forbedringer med nøglemedarbejderne.

Bred erfaring med analyser og implementering

EY’s team består af erfarne konsulenter inden for Supply Chain, operationel og Procurement, der har erfaring med både små og store projekter – fra vejledning og analyse til implementering af strategier og politikker, nye arbejdsprocesser, målstyring og fokus på løbende forbedringer.

Under hele forløbet sikrer vi, at vores ekspertise og knowhow overføres til nøglepersoner i virksomheden, så de får en bredere og dybere viden om arbejdskapital.

Andre relevante artikler

  Kontakt

  Er du interesseret i vores ydelser? Vil du lave en forespørgsel? Kontakt os via nedenstående formular og vi vender tilbage så snart vi kan. Du kan også kontakte et lokalt kontor.

  html_class="cf7-form"]

  Vil du have hjælp?

  Hvordan kan du udvikle din virksomhed?

  Vi har lang erfaring med de udfordringer, som du og din virksomhed står overfor - uanset om der er tale om revision, regnskab, skat eller anden rådgivning.