Fremdrift

Indtast dit søgeord

Horizon 2020 – tilskud til forsknings- og udviklingsprojekter?

21. november, 2017 6 minutters læsetid

  Sociale medier

Artiklen er blevet opdateret 26. marts 2020.

Der er mange muligheder, når det kommer til at søge offentlige tilskudsprogrammer til virksomheders projekter, og det kan være svært at manøvrere rundt mellem dem, da de ofte har forskelligt fokus og krav.

Hos EY kan vi hjælpe dig med at få et overblik over mulighederne, hvilket især er relevant nu, hvor EU’s H2020 arbejdsprogram er offentliggjort for de næste tre år.

Hvad er Horizon 2020?

Horizon 2020 er EU’s største tilskudsprogram til forskning- og udvikling (F&U) til dato. Programmet medfinansierer innovative projekter inden for mange forskellige områder, lige fra sundhed til fødevareteknologi, energi, transport, mm. I perioden 2014-2020 har Europa-Kommissionen tildelt mere end € 75 mio. til forskning og udvikling i Europa, og i de sidste tre år af programmet (2018-2020) er der stadig € 30 mio. til nye projekter.

EU’s mål er at støtte europæiske virksomheders konkurrenceevne på verdensplan igennem udviklingen af nye ideer, nye teknologier, processer og produkter. Ca. 14.000 projekter er blevet støttet i perioden 2014-2017, hvilket viser, at programmet har været ekstremt populært. Også i Danmark er vi godt med. Her har flere end 1.500 projektpartnere modtaget mere end € 656 mio. i støtte. Danske virksomheder og institutioner har en succesrate, der ligger over EU’s gennemsnit, hvilket også viser det store innovationspotentiale, der ligger i Danmark.

Det nye arbejdsprogram og fokusområder

Europa-Kommissionen har den 1. november 2017 offentliggjort Horizon 2020-arbejdsprogrammet for 2018-2020. Der er mange spændende muligheder for både store og små virksomheder i forhold til at få medfinansieret innovative projekter i partnerskab med andre europæiske virksomheder og institutioner. Et vigtigt element i programmet er, at det støtter markedsorienteret innovation, og at det tilskynder større deltagelse fra industrien og især SMV’er.

Der er tilskudsmuligheder for alle industrier og sektorer som fx IKT, sundhed, fødevarer og landbrug, transport, miljø, bioteknologi, beskyttelse af samfund og meget mere. Nogle indkaldelser er specifikt rettet mod at validere ny teknologi, hvor andre fokuserer på demonstration og pilotprojekter. Uanset hvad type aktør du er, hvilket område du arbejder med, og hvor højt det teknologiske niveau er, så vil der næsten altid med garanti være en indkaldelse, der er interessant. Det vigtigste er blot, at din idé er innovativ og har et stort potentiale i EU eller på verdensplan.

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Vil du søge tilskud til at bringe ny innovation på markedet? Og har din virksomhed ressourcerne og lysten til at være partner eller koordinator på et europæisk innovationsprojekt? Så kan vores EY’s Innovation Incentives team hjælpe dig med at kvalificere dit projekt til finansiering under Horizon 2020-programmet.

Vi tilbyder strategisk rådgivning inden for projektudvikling, budgetter, IP-rettigheder, eventuelle partnerskaber m.m. Vi kan også hjælpe med at udarbejde en forretningsplan. Vores globale team har stor ekspertise på området, og vores lokale eksperter i projektfinansiering kan vise dig vejen til nye forretningsmuligheder. Hos EY er vi passionerede omkring innovation og teknologiudvikling. Sammen med dig ønsker vi at sikre din virksomhed bæredygtig vækst og nå et fælles mål for en bedre fremtid.

Vi glæder os til at høre fra jer.

Andre relevante artikler

  Kontakt

  Er du interesseret i vores ydelser? Vil du lave en forespørgsel? Kontakt os via nedenstående formular og vi vender tilbage så snart vi kan. Du kan også kontakte et lokalt kontor.

  html_class="cf7-form"]

  Vil du have hjælp?

  Hvordan kan du udvikle din virksomhed?

  Vi har lang erfaring med de udfordringer, som du og din virksomhed står overfor - uanset om der er tale om revision, regnskab, skat eller anden rådgivning.