FremdriftNyheder

Interessen for strategiske frasalg eksploderer

Et rekordstort antal virksomheder planlægger strategiske frasalg over de næste to år. Blandt globale virksomheder har nu 87 pct., planer om frasalg mod blot 43 pct. sidste år. Det er drevet af behov for vækst, fokus på kerneforretningen og investeringer i digital omstilling.

Planer om strategiske frasalg er nu mere reglen end undtagelsen for større globale virksomheder. Hele 87 pct. forventer at foretage frasalg indenfor de næste to år. Det viser den årlige undersøgelse, ”Global Corporate Divestment Study”, fra rådgivnings- og revisionsvirksomheden EY.

Og udviklingen er meget markant over de sidste fire år: I 2015 var det blot 20 pct., der planlagde frasalg. I 2016 mere end fordoblede interessen til 49 pct., i 2017 holdt niveauet omtrent med 43 pct., og nu er der igen en fordobling til rekordhøjt niveau.

Omtrent tre ud af fire (74 pct.) siger, at ønsket om frasalg er en direkte konsekvens af den teknologiske udvikling, og 50 pct. kigger mod frasalg for at finansiere investeringer i teknologi.

”Vi ser rekordhøj M&A-aktivitet globalt for tiden, og virksomheder kigger meget kritisk på de forretningsenheder, der ikke driver væksten, ikke har en stærk markedsposition eller ikke understøtter kerneforretningen. Her er frasalg oplagt for netop at finansiere opkøb eller investeringer i ny teknologi og digitalisering,” siger Søren Krejler, Partner i EY

Læs mere her.