Fremdrift

Indtast dit søgeord

Interessen for strategiske frasalg eksploderer

6. marts, 2018

    Sociale medier

Planer om strategiske frasalg er nu mere reglen end undtagelsen for større globale virksomheder. Hele 87 % forventer at foretage frasalg indenfor de næste to år. Det viser den årlige undersøgelse, ”Global Corporate Divestment Study”, fra rådgivnings- og revisionsvirksomheden EY.

Og udviklingen er meget markant over de sidste fire år: I 2015 var det blot 20 % der planlagde frasalg. I 2016 mere end fordoblede interessen til 49 % i 2017 holdt niveauet omtrent med 43 % og nu er der igen en fordobling til rekordhøjt niveau.

Omtrent tre ud af fire (74 %) siger, at ønsket om frasalg er en direkte konsekvens af den teknologiske udvikling, og 50 % kigger mod frasalg for at finansiere investeringer i teknologi.

”Vi ser rekordhøj M&A-aktivitet globalt for tiden, og virksomheder kigger meget kritisk på de forretningsenheder, der ikke driver væksten, ikke har en stærk markedsposition eller ikke understøtter kerneforretningen. Her er frasalg oplagt for netop at finansiere opkøb eller investeringer i ny teknologi og digitalisering,” siger Søren Krejler, Partner i EY

Læs mere her.

Andre relevante artikler

Kontakt

Er du interesseret i vores ydelser? Vil du lave en forespørgsel? Kontakt os via nedenstående formular og vi vender tilbage så snart vi kan. Du kan også kontakte et lokalt kontor.

Abonner på EY's nyhedsbreve

EY udgiver en række nyhedsbreve, der er relevante for små og mellemstore virksomheder. Nyhedsbrevene er gratis og indeholder korte artikler, der beskriver aktuelle lovkrav og udfordringer, samt fakta og inspiration til virksomhedsejere, direktører, økonomichefer m.fl. Du tilmelder dig via nedenstående link.

Få nyheder fra EY

Vil du have hjælp?

Hvordan kan du udvikle din virksomhed?

Vi har lang erfaring med de udfordringer, som du og din virksomhed står overfor - uanset om der er tale om revision, regnskab, skat eller anden rådgivning.