Fremdrift

Indtast dit søgeord

Familieejede virksomheders modsvar på disruption

22. marts, 2018 5 minutters læsetid

  Sociale medier

Disruption: De største familieejede virksomheder øger antallet af jobs og investeringer i teknologi. EY’s Global Family Business Survey 2018 ser på de globale familieejede virksomheders modsvar på disruption. 50 % af de familieejede virksomheder forventer at skabe nye jobs i 2018, og de planlægger at øge investeringer i teknologi og innovation over de kommende 3 år.

Familieejede virksomheder anno 2018 skaber en smidig innovativ kultur, styrker vækst og belønner nytænkning. Ifølge undersøgelsen ser familieejede virksomheder på globale markeder sig som:

 • Entreprenante (68 %)
 • Smidige og forandringsparate (67 %)
 • Tillader fejl i jagten på forbedringer (61 %)

 

Herudover bruger familieejede virksomheder sociale medier (68 %), big data (65 %) og robotics (50 %). Selvom de hermed arbejder med hvad mange betegner som disrupters i markedet, definerer kun 12 % sig som disrupter.

Som svar på de trusler som disruption kan forårsage, planlægger familieejede virksomheder at øge deres investeringer i teknologi og innovation over de kommende 3 år. Ifølge undersøgelsen, vil familieejde virksomheder især investere i:

 • Produkter og services (59 %)
 • IT systemer og –kontroller (57 %)
 • Human capital (53 %)
 • Produktionskapacitet (48 %)

 

Familieejede virksomheder vender sig mod næste generation
Mange af respondenterne i undersøgelsen anerkender den rolle, som deres families næste generation kan spille i forhold til at identificere disrupters. 30 % af respondenterne noterer sig, at de bruger yngre familiemedlemmers talenter i stort omfang. Alligevel svarer kun 15 %, at de er meget afhængige af næste generation i forhold til at identificere trends, der kan ændre markedet. Men flertallet (55 %) anerkender, at der skal gøres mere i forhold til at gøre brug af familiens egne talenter, som er første generation, der er vokset op side om side med den digitale revolution. Forandring og disruption er en naturlig del af deres liv, og de er derfor gode til at arbejde i det digitale landskab, som påvirker alle sider af forretningsverdenen.

Familieejede virksomheder er stadig en katalysator for jobvækst
De familieejede virksomheder anerkender behovet for at talent, både inden- og udenfor familien, bliver plejet og bevaret. EY’s undersøgelse peger på at ca. 50 % af alle globale familieejede virksomheder forventer at skabe nye jobs i 2018 (10 % forventer mere end 5 % vækst i job). Ansættelsesplanerne i familieejede virksomheder har især udspring i virksomhedernes optimisme vedr. verdensøkonomien i 2018, hvor 59 % forventer vækst i deres lokale økonomier og kun 7 % forventer faldende vækst.

Læs mere om EY’s undersøgelse her

 

Andre relevante artikler

  Kontakt

  Er du interesseret i vores ydelser? Vil du lave en forespørgsel? Kontakt os via nedenstående formular og vi vender tilbage så snart vi kan. Du kan også kontakte et lokalt kontor.

   Abonner på EY's nyhedsbreve

   EY udgiver en række nyhedsbreve, der er relevante for små og mellemstore virksomheder. Nyhedsbrevene er gratis og indeholder korte artikler, der beskriver aktuelle lovkrav og udfordringer, samt fakta og inspiration til virksomhedsejere, direktører, økonomichefer m.fl. Du tilmelder dig via nedenstående link.

   Få nyheder fra EY

   Vil du have hjælp?

   Hvordan kan du udvikle din virksomhed?

   Vi har lang erfaring med de udfordringer, som du og din virksomhed står overfor - uanset om der er tale om revision, regnskab, skat eller anden rådgivning.