Fremdrift

Indtast dit søgeord

Få styr på de regnskabsmæssige udfordringer i den nye ferielov

24. april, 2018 3 minutters læsetid

  Sociale medier

Den nye ferielov betyder, at den hidtidig forskudte ferie erstattes med et system, hvor optjening og afholdelse af ferie sker med en højere grad af tidsmæssig sammenhæng. Dette giver anledning til en række overvejelser vedrørende administrative rutiner for at holde styr på medarbejdernes feriedage og for beregning af feriepengeforpligtelser.

Virksomheder skal også overveje, om de ønsker at indbetale indefrosne feriemidler eller bibeholde disse som en forpligtelse.

En ny ferielov er den 25. januar 2018 vedtaget af Folketinget. Den nye ferielov, der træder i kraft 1. september 2020 betyder grundlæggende, at det hidtidige feriesystem, der medførte en stor tidsmæssig forskydning mellem ferieoptjening og –afholdelse erstattes af et feriesystem, hvor optjening og afholdelse sker med en højere grad af tidsmæssig sammenhæng. Dette betyder alt andet lige, at den regnskabsmæssige feriepengeforpligtelse beløbsmæssigt vil falde. Samtidig foretages en omlægning af henholdsvis optjeningsår og afviklingsår.

Læs mere om de regnskabsmæssige konsekvenser i EY’s temaartikel.

Andre relevante artikler

  Kontakt

  Er du interesseret i vores ydelser? Vil du lave en forespørgsel? Kontakt os via nedenstående formular og vi vender tilbage så snart vi kan. Du kan også kontakte et lokalt kontor.

  html_class="cf7-form"]

  Vil du have hjælp?

  Hvordan kan du udvikle din virksomhed?

  Vi har lang erfaring med de udfordringer, som du og din virksomhed står overfor - uanset om der er tale om revision, regnskab, skat eller anden rådgivning.