FremdriftNyheder

Datarevolutionen kan skabe værdi

Dataanalyse skaber en revolution inden for revision, og næste skridt er introduktionen af teknologier som kunstig intelligens (AI), machine learning, robotics og blockchain. Inden vi drukner i data, skal vi lære at dykke dybere og skabe større sikkerhed og øget indsigt.

Revisionsbranchen gennemgår i disse år en datarevolution. Der er sket en kraftig ekspansion i typen og mængden af data, en virksomhed kan levere, og det giver ofte revisorer stærkere kilder at revidere ud fra. Digitale analyseværktøjer kan analysere store datamængder, og det kan give en dybere forståelse af virksomhedens risici og muligheder.

Udfordringen er sjældent at skaffe data, men at skaffe de rigtige data, udfordringen er sjældent at bearbejde data, men snarere at fortolke data, og udfordringen er sjældent at forstå data, men at anvende data på en måde, der giver indsigt og skaber værdi.

Læs EY’s artikel om hvordan data-analyse kan skabe værdi