FremdriftNyheder

Digital infrastruktur kan give 200 mia. kr. til virksomheder i Norden

En bedre og mere effektiv tilgang til data kan være 30 mia. kr. værd for danske SMV’er. Automatisering, færre manuelle processer, nye muligheder for innovation og udvikling samt bedre kreditmuligheder. Det fulde potentiale kræver en digital omstilling i virksomhederne.

En digital infrastruktur i de nordiske lande har stort potentiale for at skabe administrative lettelser for små og mellemstore virksomheder og samtidig åbne for nye forretningsmodeller. En ny, innovativ brug af data kan optimere markedsanalyse, marketing, prissætning, långivning mv.

Det viser en ny rapport, som EY har udarbejdet for Erhvervsministeriet og samarbejdet Nordic SmartGovernment, som er igangsat af Nordisk Ministerråd ud fra ambitionen, at Norden skal være en datadrevet og integreret region. I rapporten sætter EY et groft estimat på datapotentialet i Danmark og de øvrige nordiske lande.

Læs mere i EY’s rapport om datapotentialet for små og mellemstore virksomheder.