FremdriftNyheder

Momsfradrag for drift af firmabiler – ny landsskatteretskendelse strider mod mangeårig praksis

Man tror ikke sine egne øjne, når man læser kendelsen fra Landsskatteretten om momsfradrag for drift af firmabiler og moms ved efterfølgende salg – i hvert fald ikke, hvis man arbejder i bilbranchen.

Landsskatteretten fastslår i en ny kendelse, at en bilforhandler har momsfradrag ved drift af egne biler, der anvendes blandet i bilforhandlerens virksomhed – til demonstrationskørsel og til fri bil for medarbejdere. Ved det efterfølgende salg af bilerne skal der afregnes moms, da bilforhandleren, jf. Landsskatteretten, ikke har dokumenteret, at bilernes drift har været undtaget retten til fradrag, jf. momslovens § 13, stk. 2.

Læs mere om afgørelsen og betydningen heraf i vores seneste artikel om momsfradrag for drift af firmabiler