Fremdrift

Indtast dit søgeord

Fradrag i Danmark for udenlandske underskud

7. september, 2018 3 minutters læsetid

    Sociale medier

Har du solgt eller likvideret et udenlandsk datterselskab eller fast driftssted (filial) og realiseret et tab? EY kan hjælpe med at sikre, at dit selskab retmæssigt opnår fradrag for endelige tab fra datterselskaber og faste driftssteder i EU- eller EØS-lande.

Fradrag uden valg af international sambeskatning

Hvis du realiserer et tab ved salg eller likvidation af et udenlandsk datterselskab eller fast driftssted, kan du i henhold til EU-retten umiddelbart opnå fradrag for tabet også uden valg af international sambeskatning.

De danske regler om international sambeskatning er ikke proportionale eller balancerede.

Hvis et dansk selskab lider et endeligt tab ved likvidation eller salg af et datterselskab eller fast driftssted i et land i EU eller EØS, kan der opnås fradrag for tabet i Danmark. Dette har EU-domstolen nu fastslået i Bevola-sagen (C-650/16).

Læs mere i EY’s artikel om fradrag for udenlandske underskud

 

Andre relevante artikler

Kontakt

Er du interesseret i vores ydelser? Vil du lave en forespørgsel? Kontakt os via nedenstående formular og vi vender tilbage så snart vi kan. Du kan også kontakte et lokalt kontor.

Abonner på EY's nyhedsbreve

EY udgiver en række nyhedsbreve, der er relevante for små og mellemstore virksomheder. Nyhedsbrevene er gratis og indeholder korte artikler, der beskriver aktuelle lovkrav og udfordringer, samt fakta og inspiration til virksomhedsejere, direktører, økonomichefer m.fl. Du tilmelder dig via nedenstående link.

Få nyheder fra EY

Vil du have hjælp?

Hvordan kan du udvikle din virksomhed?

Vi har lang erfaring med de udfordringer, som du og din virksomhed står overfor - uanset om der er tale om revision, regnskab, skat eller anden rådgivning.