Fremdrift

Indtast dit søgeord

Hvorfor vokser familievirksomheder hurtigere end deres konkurrenter?

10. september, 2018 4 minutters læsetid

  Sociale medier

Ligesom sidste år viser EY’s globale vækstbarometer, at familieejede virksomheder vokser hurtigere og skaber flere jobs end deres konkurrenter på markedet. Samtidig er vækstudsigterne for alle større økonomier stigende i 2018, og Den Internationale Valutafond (IMF) prognosticerer en vækst på 3,9 % dette år.

I år viser barometret endvidere, at familievirksomheder er mere tilbøjelige til at have en kvinde ved roret, ligesom diversitet fremstår som en klar rekrutteringsprioritet på tværs af hele mellemmarkedet. Familieejede virksomheder er fokuseret på både udenlandske markeder for at skabe vækst samt på eksterne alliancer for at fremskynde innovation.

Strategier for vækst

Over en tredjedel (34 %) af familievirksomheder sigter mod en tocifret vækstrate (over 10 %) sammenlignet med en fjerdedel (26 %) af ikke ejet familievirksomheder. Dette skyldes at familievirksomheder er mere tilbøjelige til at skabe vækst ved at ekspandere til nye markeder.

Inhouse talentmassen styrkes

Familieejede virksomheder har et større fokus på talent som en drivkraft for vækst end andre virksomheder, og de vokser hurtigere og ansætter flere end øvrige virksomheder. Næsten halvdelen (49 %) planlægger at ansætte flere fuldtidsansatte i 2018 end tilsvarende virksomheder (38 %), der ikke er familieejede, og på denne måde fx sikre sig yngre medarbejdere med digitale færdigheder.

Familievirksomheder omfavner forandringer

Digitaliseringen af alting accelererer hastigt og på linje med andre virksomhedsledere omfavner CEOs i familievirksomheder AI. 62 % af alle ledere i familieejede virksomheder planlægger at implementere AI indenfor 2 år, hvilket er en massiv stigning på 56 % i forhold til målingen for et år siden.

Konklusion

Et langsigtet fokus giver familievirksomheder større mulighed for at være mere strategiske og investere mere langsigtet både i mennesker og teknologi, samt at respondere hurtigere på forandringer.

Se flere resultater og forklaringer på familieejede virksomheders succes i EY’s globale Growth Barometer 2018 her.

Andre relevante artikler

  Kontakt

  Er du interesseret i vores ydelser? Vil du lave en forespørgsel? Kontakt os via nedenstående formular og vi vender tilbage så snart vi kan. Du kan også kontakte et lokalt kontor.

  html_class="cf7-form"]

  Vil du have hjælp?

  Hvordan kan du udvikle din virksomhed?

  Vi har lang erfaring med de udfordringer, som du og din virksomhed står overfor - uanset om der er tale om revision, regnskab, skat eller anden rådgivning.