Fremdrift

Indtast dit søgeord

Momsfradrag i holdingselskaber vedr. erhvervelse og besiddelse af aktier

22. oktober, 2018 4 minutters læsetid

    Sociale medier

Nyt styresignal er offentliggjort den 16. oktober 2018. Praksisændringen betyder, at hvis en række betingelser er opfyldte, kan et holdingselskab opnå momsfradrag for omkostninger til køb af aktier og til den løbende drift.

Det fremgår af styresignalet, at det er økonomisk virksomhed at eje et datterselskab, når holdingselskabet ”griber ind” i datterselskabet, jf. bl.a. selskabsskattereglerne om ”bestemmende indflydelse”, og at holdingselskabet foranlediget af sin indgriben gennemfører momspligtige leverancer mod vederlag til det pågældende datterselskab.

Der er i modsætning til Skattestyrelsens tidligere oplyste praksis ingen artsmæssige begrænsninger i, hvilke ydelser der leveres fra holdingselskabet til datterselskabet. I EU-dommen, som Skattestyrelsen henviser til, understreges det, at levering af ydelser til datterselskabet skal have en vis permanent karakter, og at der er en direkte sammenhæng mellem leverancen og den modværdi, der modtages herfor.

Hvis ovennævnte betingelser er opfyldte, kan et holdingselskab således opnå momsfradrag for omkostninger til køb af aktier og til den løbende drift.

Læs mere om praksisændringens betydning og muligheden for genoptagelse af momstilsvaret.

Andre relevante artikler

Kontakt

Er du interesseret i vores ydelser? Vil du lave en forespørgsel? Kontakt os via nedenstående formular og vi vender tilbage så snart vi kan. Du kan også kontakte et lokalt kontor.

Abonner på EY's nyhedsbreve

EY udgiver en række nyhedsbreve, der er relevante for små og mellemstore virksomheder. Nyhedsbrevene er gratis og indeholder korte artikler, der beskriver aktuelle lovkrav og udfordringer, samt fakta og inspiration til virksomhedsejere, direktører, økonomichefer m.fl. Du tilmelder dig via nedenstående link.

Få nyheder fra EY

Vil du have hjælp?

Hvordan kan du udvikle din virksomhed?

Vi har lang erfaring med de udfordringer, som du og din virksomhed står overfor - uanset om der er tale om revision, regnskab, skat eller anden rådgivning.