FremdriftNyheder

Er I klar til et ”GDPR Dawn Raid”?

En mørk og kold december morgen står der fire personer i receptionen. De ankommer uanmeldt og skal tale med den dataansvarlige. De følgende timer gennemgår de virksomhedens dokumentation, procedurer, politikker og praksis for håndtering af persondata samt datasikkerhed. Det virker alvorligt, men er imidlertid kun en test for at sikre, at virksomhedens GDPR defence-file kan tåle et rigtigt sikkerhedsbrud eller besøg af det rigtige Datatilsyn.

Med den nye databeskyttelsesforordning (GDPR) har virksomheder og myndigheder en betydeligt strammere lovgivning og massive dokumentationskrav at leve op til. Og det er betydelige millionbøder, som venter virksomhederne, hvis GDPR reguleringen ikke overholdes. Det engelske datatilsyn har netop idømt en engelsk virksomhed en bøde på 4 mio. DKK som følge af et omfattende sikkerhedsbrud hos det amerikanske moderselskab, som bl.a. behandlede persondata på britiske borgere.

Bliv klogere på databeskyttelsesforordningen her.