Fremdrift

Indtast dit søgeord

Bliv klogere på om din virksomhed er klar til et ”GDPR Dawn Raid”

23. november, 2018 3 minutters læsetid

    Sociale medier

En mørk og kold december morgen står der fire personer i receptionen. De ankommer uanmeldt og skal tale med den dataansvarlige. De følgende timer gennemgår de virksomhedens dokumentation, procedurer, politikker og praksis for håndtering af persondata samt datasikkerhed. Det virker alvorligt, men er imidlertid kun en test for at sikre, at virksomhedens GDPR defence-file kan tåle et rigtigt sikkerhedsbrud eller besøg af det rigtige Datatilsyn.

Med den nye databeskyttelsesforordning (GDPR) har virksomheder og myndigheder en betydeligt strammere lovgivning og massive dokumentationskrav at leve op til. Og det er betydelige millionbøder, som venter virksomhederne, hvis GDPR reguleringen ikke overholdes. Det engelske datatilsyn har netop idømt en engelsk virksomhed en bøde på 4 mio. DKK som følge af et omfattende sikkerhedsbrud hos det amerikanske moderselskab, som bl.a. behandlede persondata på britiske borgere.

Bliv klogere på databeskyttelsesforordningen her.

Andre relevante artikler

Kontakt

Er du interesseret i vores ydelser? Vil du lave en forespørgsel? Kontakt os via nedenstående formular og vi vender tilbage så snart vi kan. Du kan også kontakte et lokalt kontor.

Abonner på EY's nyhedsbreve

EY udgiver en række nyhedsbreve, der er relevante for små og mellemstore virksomheder. Nyhedsbrevene er gratis og indeholder korte artikler, der beskriver aktuelle lovkrav og udfordringer, samt fakta og inspiration til virksomhedsejere, direktører, økonomichefer m.fl. Du tilmelder dig via nedenstående link.

Få nyheder fra EY

Vil du have hjælp?

Hvordan kan du udvikle din virksomhed?

Vi har lang erfaring med de udfordringer, som du og din virksomhed står overfor - uanset om der er tale om revision, regnskab, skat eller anden rådgivning.