FremdriftNyheder

Ingen vækst uden bæredygtighed og diversitet

Der er turbo på i landets vækstvirksomheder, men det halter lidt, når det gælder fokus på områder som bæredygtighed, samfundsansvar og mangfoldighed. Det kan undre i betragtning af, at mange ser mangel på kvalificeret arbejdskraft som en stor vækstbarriere.

Når det gælder fokus på at styrke diversitet, er det kun lidt over hver fjerde (28 pct.) vækstvirksomhed, der svarer bekræftende – 7 pct. svarer ’i meget høj grad’ og 21 pct. ’i høj grad’. I den modsatte ende af spektret svarer en tilsvarende andel ’i lav grad’ (14 pct.) eller ’i meget lav grad’ (14 pct.). 38 pct. svarer ’i nogen grad’ og 5 pct. ’ved ikke’. Det viser undersøgelsen EY Entrepreneurskab Barometer 2018/2019, der bygger på interview med deltagere i konkurrencen EY Entrepreneur Of The Year. Spørgsmålet går specifikt på ledelse, men kan også læses som udtryk for et generelt fokus i virksomhederne.

Læs mere om EY Entrepreneurskab Barometer 2018/2019 her.