FremdriftNyheder

Hvordan kan AI få styr på etikken?

Kunstig intelligens (AI) har et enormt potentiale og skaber mange muligheder. I fremtiden vil AI medføre omfattende forandringer for både virksomheder såvel som mennesker. Men de teknologiske muligheder medfører også en skyggeside. Spørgsmålet er, hvordan kan vi mennesker få skabt en tillid til fremtidens kunstige intelligente løsninger?

De danske virksomheder er godt med i forhold til AI-løsninger sammenlignet med andre europæiske lande viser rapporten Artificial Intelligence in Europe, som er udarbejdet af EY på vegne af Microsoft sidste år. De danske virksomheder anvender automatiseringsløsninger samt Robot Process Automation i forskellige dele af deres administration.

Udviklingen inden for AI går stærkt, dog er der ikke kun fokus på den teknologiske udvikling, men også på sikkerheden og etikken forbundet med AI. Når vi snakker om AI, så skal vi lade os begejstre over teknologien, men samtidig ikke glemme etikken.

Bliv klogere på hvordan vi kan skabe tillid til AI i EY’s artikel.