FremdriftNyheder

SMV-virksomheder forudser høj vækst i 2019

På trods af usikre tider så fortsætter tiltroen til SMV-markedet med at stige, og blandt ledere af SMV-virksomheder forventes en to-cifret vækst i 2019.

Vi står over for en periode af fornyet usikkerhed i form af geopolitiske udfordringer, potentielle handelskonflikter og risiko for økonomisk afmatning. Men den øgede usikkerhed reflekteres langt fra hos SMV-markedets ledere, der forventer stigende vækst i 2019.

Selvom SMV-lederne udnævner risikoen for økonomisk afmatning som en af deres nøgle-risici, så er deres forventninger til fortsat at kunne udnytte den globale og lokale økonomiske vækst samt anvende teknologi til at styrke konkurrenceevnen fortsat høj.

SMV-lederne sætter fuld fart på med to-cifrede vækstplaner
Ifølge EY’s Capital Confidence Barometer forventer 57% af de europæiske ledere i SMV-markedet, at deres virksomheder står overfor en to-cifret vækst i 2019 – mere end dobbelt så mange procentpoint som i 2018.

Deres forventninger til væksten bygger især på en forventet positiv økonomisk vækst og et stærkt makroøkonomisk fundament. Mere end 90% forventer, at den globale og lokale økonomiske vækst vil stige over de næste 12 måneder, og mere end 80% har tillid til, at deres virksomheds indtjening vil forbedres.

Resultaterne viser også, at jo mindre virksomheden er, jo større er tilliden til væksten.

Læs mere om forventningerne i SMV-markedet og EY’s Global Capital Confidence Barometer.