Fremdrift

Indtast dit søgeord

Husk frist for momsrefusion i andre EU-lande 30/9 – obs på Brexit!

30. august, 2019 5 minutters læsetid

  Sociale medier

Har din virksomhed styr på, hvilke køb i udlandet, der giver ret til momsrefusion, og hvordan momsen refunderes? Vi giver et overblik over reglerne og processen. Læs også vores anbefaling vedr. momsrefusion i UK inden Brexit.

Momsregistrerede virksomheder kan på særlige betingelser få moms af varer og ydelser indkøbt i udlandet refunderet. Refusionen omfatter blandt andet omkostninger afholdt i forbindelse med forretningsrejser i udlandet, herunder persontransport, hotelophold og restaurationsbesøg.

Betingelser for momsrefusion i andre EU-lande

Momsrefusionen er betinget af, at udgifterne vedrører virksomhedens momspligtige aktiviteter. Endvidere er det en betingelse, at virksomheden ikke har haft registreringspligtige aktiviteter i det EU-land, hvor varerne eller ydelserne er købt. Derudover har EU-landene en minimumsgrænse for at kunne opnå refusion. Minimumsgrænsen er som udgangspunkt 400 EUR som anført i direktiv 2008/9/EF. Minimumsgrænsen kan variere fra land til land. Refusionsperioden skal minimum udgøre 3 måneder og maksimum 12 måneder. Det er således også muligt løbende at søge momsrefusion i andre EU-lande.

Fristen for at søge momsrefusion i andre EU-lande er den 30. september i året efter, virksomheden har købt varen eller ydelsen. Ansøgning om momsrefusion for køb foretaget i 2018 skal indgives senest den 30. september 2019. Ansøgningen skal ske via skat.dk – TastSelv Erhverv. Du kan læse mere om momsrefusion i EU her.

Ansøgningsprocessen

Ansøgningen kan foretages af virksomheden eller en repræsentant på virksomhedens vegne. Skattestyrelsen ekspederer ansøgningen til myndighederne i de respektive EU-lande. Refusionsbeløbet sendes direkte til jeres konto fra myndighederne i det respektive EU-land. Bemærk at nogle EU-lande kræver, at I vedhæfter fakturaer for købet. Dette vil fremgå i TastSelv Erhverv.

Brexit og momsrefusion i UK

Vi anbefaler, at der allerede nu søges om momsrefusion i UK for omkostninger afholdt i 2019, da processen med momsrefusion efter Brexit med eller uden aftale forventeligt bliver mere omstændelig end efter den nuværende procedure.

Momsrefusion i tredjelande

Ovennævnte gælder kun EU-lande. Det er også muligt at opnå momsrefusion i visse tredjelande herunder Norge, Schweiz m.fl. Reglerne om refusion varierer fra land til land. Refusion søges via landespecifikke blanketter. Blanketten kan fås ved henvendelse til landets ambassade i Danmark eller via det pågældende lands hjemmeside.

Andre relevante artikler

  Kontakt

  Er du interesseret i vores ydelser? Vil du lave en forespørgsel? Kontakt os via nedenstående formular og vi vender tilbage så snart vi kan. Du kan også kontakte et lokalt kontor.

   Abonner på EY's nyhedsbreve

   EY udgiver en række nyhedsbreve, der er relevante for små og mellemstore virksomheder. Nyhedsbrevene er gratis og indeholder korte artikler, der beskriver aktuelle lovkrav og udfordringer, samt fakta og inspiration til virksomhedsejere, direktører, økonomichefer m.fl. Du tilmelder dig via nedenstående link.

   Få nyheder fra EY

   Vil du have hjælp?

   Hvordan kan du udvikle din virksomhed?

   Vi har lang erfaring med de udfordringer, som du og din virksomhed står overfor - uanset om der er tale om revision, regnskab, skat eller anden rådgivning.