Fremdrift

Indtast dit søgeord

5 tendenser der påvirker bestyrelsesarbejdet i dag

29. november, 2019 3 minutters læsetid

    Sociale medier

Bestyrelser står over for en række af udfordringer og nye tendenser, som de skal forholde sig til, for at styrke lederskab og sætte fokus på at skabe langsigtet værdi.

EY deltog i The Global Board Leadership Summit den 29.-31. oktober 2019 i København, som blev arrangeret af Bestyrelsesforeningen i Danmark (The Board Leadership Society) sammen med CBS Executive og en tilsvarende organisation fra Singapore.

Her fandt man frem til 5 tendenser, som især påvirker bestyrelsesarbejdet i dag:

Geopolitik: Globale virksomheder skal kunne navigere rundt i et usikkert geopolitisk klima. Derfor er det utrolig vigtig, at bestyrelsen har et indblik i, hvordan virksomheden drives, og hvordan geopolitiske forhold kan påvirke virksomheden.

Bæredygtighed: Ansvarlighedstemaet er blevet et helt centralt tema for mange virksomheder og klimapåvirkninger handler blandt andet om, hvilket aftryk virksomheden sætter. Bestyrelsen skal ikke kun fokusere på det næste kvartal, men derimod på den næste generation, da det skaber langsigtet værdi for virksomheden.

Innovation: Virksomheders omstillingsevne samt evnen til at gribe nye markedsmuligheder er et vigtigt punkt på bestyrelsens dagsorden. Mange etablerede virksomheder eftersøger en dynamisk og fleksibel forretningsstruktur, men det kræver en bestyrelse, som er forandringsparat, og som ser muligheder.

Digital: Den digitale transformation skaber muligheder og udfordringer i alle virksomheder. Især cyber-sikker står højt på dagsordenen, da indsigt i trusler og handlingsplaner er væsentlig for at sikre virksomheden.

Governance: Bestyrelsens sammensætning samt god governance er stadig aktuelle temaer. Vigtigheden af at finde de rette personer med den rette erfaring til at løse opgaverne, er essentiel for bestyrelserne i dag.

Læs mere om de fem emner, som optager bestyrelser i dag i EY’s artikel.

Andre relevante artikler

Kontakt

Er du interesseret i vores ydelser? Vil du lave en forespørgsel? Kontakt os via nedenstående formular og vi vender tilbage så snart vi kan. Du kan også kontakte et lokalt kontor.

Abonner på EY's nyhedsbreve

EY udgiver en række nyhedsbreve, der er relevante for små og mellemstore virksomheder. Nyhedsbrevene er gratis og indeholder korte artikler, der beskriver aktuelle lovkrav og udfordringer, samt fakta og inspiration til virksomhedsejere, direktører, økonomichefer m.fl. Du tilmelder dig via nedenstående link.

Få nyheder fra EY

Vil du have hjælp?

Hvordan kan du udvikle din virksomhed?

Vi har lang erfaring med de udfordringer, som du og din virksomhed står overfor - uanset om der er tale om revision, regnskab, skat eller anden rådgivning.