Fremdrift

Indtast dit søgeord

Er software-robotter fremtiden for family offices?

Lars Tylvad Andersen
4. december, 2019 4 minutters læsetid

  Sociale medier

Indflydelsen fra robotter og robotics process automation (RPA) er stigende i mange brancher, og familieejede virksomheder og deres family offices er ingen undtagelse. RPA er traditionelt bygget omkring komplekse service-relaterede opgaver og processer, men kan passe ind i daglige opgaver uden at forstyrre de eksisterende arbejdsgange, ved at bruge de samme applikationer og grænseflader som de menneskelige kolleger, mens de forbedrer hastighed, nøjagtighed og output.

Hvorfor er RPA relevant for family offices?

Family offices synes måske ikke umiddelbart at være indlysende kandidater til at drage fordel af automatisering via robotter. Der er ofte tale om små og meget specialiserede virksomheder med en bred vifte af komplekse servicetilbud og relativt få it-ressourcer. Klassiske IT-drevne automatiseringsstrategier fokuserer på høj volumen og meget standardiserede processer i et miljø, hvor ændringer er forudsigelige og sjældent nødvendige – næppe en beskrivelse af det ofte kaotiske miljø i et family office.

Men fordelen ved family offices ifht. RPA er netop, at der er tale om mindre virksomheder, der både er smidige og tilpasningsdygtige. Det er flade, teamdrevne organisationer, der hurtigt kan omorganisere sig og tage en ny udfordring op, og som arbejder langsigtet med deres formue, og derfor kan investere i teknologier, der sætter dem i stand til at fungere mere strategisk på lang sigt.

Hvordan kan RPA understøtte aktiviteterne i et family office?

I øjeblikket ligger de bedste muligheder for family offices indenfor processer, der automatiserer gentagne, manuelle opgaver, som udføres af mennesker i samarbejde med computere.

En RPA-robot fungerer nøjagtigt som et menneske – ved at logge ind og interagere med applikationer, åbne e-mails og downloade vedhæftede filer og gemme filer på veldefinerede steder. Disse robotter automatiserer ikke hele processer, men de passer ind i eksisterende processer.

Eksempler herpå kan være automatisering af afstemninger, bogføring, stikprøvekontrol med notifikation ved afvigelser, validering af data, indsamling af data og analyse heraf.

RPA-software frigør medarbejderen til at fokusere på nøglebeslutninger, mens den fjerner belastningen med gentagne opgaver, som kan føre til kedsomhed og fejl. Lignende fordele kan opnås af family offices, der håndterer investeringer, erklæringer og fakturaer.

Når en robot bliver en effektiv del af et team, resulterer det ofte i mere tilfredse medarbejdere og i teams med højere ydeevne og bedre resultater, fordi mennesker frigøres til at fokusere på at opdage problemer, tage beslutninger og analysere data, der nu produceres hurtigere med færre fejl af robotten.

Læs mere om fordelene ved robotics for family offices i EY’s artikel.

Andre relevante artikler

  Kontakt

  Er du interesseret i vores ydelser? Vil du lave en forespørgsel? Kontakt os via nedenstående formular og vi vender tilbage så snart vi kan. Du kan også kontakte et lokalt kontor.

  html_class="cf7-form"]

  Vil du have hjælp?

  Hvordan kan du udvikle din virksomhed?

  Vi har lang erfaring med de udfordringer, som du og din virksomhed står overfor - uanset om der er tale om revision, regnskab, skat eller anden rådgivning.