Fremdrift

Indtast dit søgeord

6 områder familievirksomheder bør overveje under Covid-19

Lars Tylvad Andersen
Carina Ohm
14. januar, 2021

  Sociale medier

Tom Evennett, EY’s UK&I Family Enterprise Leder og Alexander Hayward, fra EY’s Family Enterprise Services Team diskuterer i denne artikel, hvilke områder lederne af familievirksomheder bør prioritere under en pandemi.

Familieejede virksomheder er en central søjle i økonomien. De tilbyder stabilitet, en forpligtelse til at tænke langsigtet og et ansvar over for lokalsamfund og medarbejdere.

De står imidlertid over for unikke udfordringer, navnlig under kriser, som er forskellige fra offentlige eller andre former for private virksomheders udfordringer.

For at navigere i disse udfordringer bør ledere af familievirksomheder overveje, hvordan deres virksomhed klarer sig i forhold til seks prioriterede områder:

1. Bæredygtighed og modstandsdygtighed
2. Generationsskifte og arv
3. Diversificering af familieformuen og den næste generation
4. Sociale konsekvenser
5. Global mobilitet og bopæl
6. Håndtering af likviditet og finansiering

Mens COVID-19 har betydet personlige og faglige udfordringer for os alle, har det også givet virksomhedslederne en enestående mulighed for at stoppe op og gøre status over deres forretningsmodeller, og sætte spørgsmålstegn ved deres operationelle modstandsdygtighed samt formalisere deres ledelsesstrukturer.

Læs mere om de 6 prioriterede områder her.

Du kan også læse mere om vores ydelser til familier og virksomhederne bag her.

Andre relevante artikler

  Kontakt

  Er du interesseret i vores ydelser? Vil du lave en forespørgsel? Kontakt os via nedenstående formular og vi vender tilbage så snart vi kan. Du kan også kontakte et lokalt kontor.

  html_class="cf7-form"]

  Vil du have hjælp?

  Hvordan kan du udvikle din virksomhed?

  Vi har lang erfaring med de udfordringer, som du og din virksomhed står overfor - uanset om der er tale om revision, regnskab, skat eller anden rådgivning.