Fremdrift

Indtast dit søgeord

Søren Smedegaard Hvid

  Sociale medier

De tre største trusler mod fremtidig vækst

De tre største trusler mod fremtidig vækst

13. december 2018

Der har aldrig været et større antal vækstvirksomheder i Danmark, der møder kravene til konkurrencen EY Entrepreneur Of The Year. Det har taget 10 år, men nu har vi passeret rekordniveauet fra årene lige før finanskrisen. Spørgsmålet er, om væksten kan fortsætte?

Det går godt for erhvervslivet, og i særdeleshed for en række virksomheder, der kan levere høj vækst på top- og bundlinje, men også vækstdynamoerne ser risici, der kan bremse udviklingen.

Aldrig før har beskæftigelsen på det danske arbejdsmarked været så høj, og ledigheden er lav. Det skaber en reel udfordring for mange af vækstvirksomhederne. 42 % peger på mangel på kvalificeret arbejdskraft, som den største trussel mod virksomhedens fremtidige vækst.

I undersøgelsen EY Entrepreneurskab Barometer 2018/2019, der bygger på interview med deltagere i konkurrencen EY Entrepreneur Of The Year, oplyser hele 56 %, at de i øjeblikket har svært ved at tiltrække medarbejdere med de rette kvalifikationer, 76 % mener, at der er mangel på kvalificeret arbejdskraft i deres branche, og 86 % mener, at der er stor konkurrence om de rette medarbejdere.

”Den største udfordring for danske virksomheder og dansk økonomi er, at vi mangler nok medarbejdere til at holde væksten i gang. Havde virksomhederne kunnet få de folk, de skal bruge, kunne der i dag have været ansat 45.000 flere personer i danske virksomheder. Som samfund går vi derfor glip af en enorm velstandsfremgang, hvis ikke vi finder på løsninger, der kan sikre flere medarbejdere til vores vækstvirksomheder ” siger direktør Kent Damsgaard, Dansk Industri. ”

Blandt de øvrige trusler peger 29 pct. på omkostninger til lønninger og råmaterialer, mens 22 % peger på intensiveret konkurrence i branchen.

 

Artikler

  Kontakt

  Er du interesseret i vores ydelser? Vil du lave en forespørgsel? Kontakt os via nedenstående formular og vi vender tilbage så snart vi kan. Du kan også kontakte et lokalt kontor.

  html_class="cf7-form"]

  Vil du have hjælp?

  Hvordan kan du udvikle din virksomhed?

  Vi har lang erfaring med de udfordringer, som du og din virksomhed står overfor - uanset om der er tale om revision, regnskab, skat eller anden rådgivning.