Fremdrift

Indtast dit søgeord

Evan Christensen

  Sociale medier

Din Virksomhed – juni 2019

Din Virksomhed – juni 2019

I denne udgave af Din Virksomhed kan du blandt andet læse om generationsskifte i lyset af valgresultatet, og hvordan de nuværende attraktive generationsskiftevilkår forventes at blive ændret. Du kan også læse om, hvordan danske virksomheder stadig går glip af globale vækstmuligheder, selvom det danske erhvervsliv gør sig bemærket på langt større markeder verden over.

Har du helt styr på det med fakturakrav og moms? Ellers kan du få mere information i EY’s artikel herom. Du kan også blive klogere på, hvordan Skattestyrelsen i stor stil nægter momsfradrag for leje af parkeringspladser samt læse mere om momsfradrag i blandede ejendomme.

Indhold i denne udgave: 

Generationsskifte i lyset af valgresultatet

Regeringsskiftet er nu en realitet, og vi må, på baggrund af Socialdemokratiets tidligere udmeldinger forvente, at de nuværende generationsskiftevilkår bliver ændret. Hvor radikale ændringer der bliver tale om henstår i det uvisse. Omfanget af ændringerne vil afhænge af den kommende regerings sammensætning.

 

Danske virksomheder går glip af globale vækstmuligheder

Dansk erhvervsliv kan være stolte af at have placeret sig i en liga, hvor vi som et lille land kan gøre os bemærket på langt større markeder verden over. Dog bør dansk erhvervsliv have et mere internationalt fokus for at bevare konkurrenceevne i fremtiden.

 

Hvordan er det nu med fakturakrav og moms?

En faktura skal indeholde en lang række oplysninger. Er alle oplysninger ikke anført, kan det have betydning for kundens adgang til momsfradrag. Det er derfor vigtigt at være opdateret på, om egne fakturaer opfylder kravene, og om alle modtagne fakturaer er korrekte, således at fradragsretten ikke begrænses. Læs mere om fakturakrav om moms. 

 

Momsfradrag for leje af parkeringspladser

En faktura skal indeholde en lang række oplysninger. Er alle oplysninger ikke anført, kan det have betydning for kundens adgang til momsfradrag. Det er derfor vigtigt at være opdateret på, om egne fakturaer opfylder kravene, og om alle modtagne fakturaer er korrekte, således at fradragsretten ikke begrænses. Læs mere om momsfradrag for leje af parkeringspladser.

 

Momsfradragsret i blandede ejendomme

Det generelle princip for momsfradragsretten er, at der er fuld fradragsret for korrekt opkrævet moms, når man har fuldt momspligtige aktiviteter, og der er ingen fradragsret for moms, når man udelukkende har momsfrie aktiviteter. Dette gælder også for fast ejendom. Men hvordan med ejendomme, der har både momsfritagne og momspligtige arealer?

 

Artikler

  Kontakt

  Er du interesseret i vores ydelser? Vil du lave en forespørgsel? Kontakt os via nedenstående formular og vi vender tilbage så snart vi kan. Du kan også kontakte et lokalt kontor.

  html_class="cf7-form"]

  Vil du have hjælp?

  Hvordan kan du udvikle din virksomhed?

  Vi har lang erfaring med de udfordringer, som du og din virksomhed står overfor - uanset om der er tale om revision, regnskab, skat eller anden rådgivning.