Fremdrift

Indtast dit søgeord

Evan Christensen

  Sociale medier

Din Virksomhed – oktober 2019

Din Virksomhed – oktober 2019

I denne udgave af Din Virksomhed kan du blandt andet læse om de nye ejendomsvurderinger som Vurderingsstyrelsen udsender for ejerboliger i 2020. Derudover har vi set nærmere på et nyt styresignal for deleleasing (splitleasing) af personbiler, der typisk giver store skattebesparelser for medarbejderen, men koster dyrt, hvis en række regler ikke er overholdt.

Du kan også læse om, hvorfor det stadigt at væsentligt at have fokus på arbejdskapital, og du kan blive klogere på, hvordan du anvender data til forbedring af virksomhedens indtjening og konkurrenceevne.

Vi giver derudover et overblik over reglerne for moms ved køb, leje, drift og salg af køretøjer og på, hvornår der er momsfradrag for personaleomkostninger.

Indhold i denne udgave: 

Ejendomsvurderingen kommer

Der har længe været råbt ”ulven kommer”, men nu skulle den være god nok. Vurderingsstyrelsen udsender nye ejendomsvurderinger for ejerboliger i 2020 efter ny vurderingslov med vurderingstermin 1. januar 2020.

 

Deleleasing – nyt styresignal fra Skattestyrelsen

Deleleasing – ofte omtalt som splitleasing – af personbiler giver typisk store skattebesparelser for medarbejderen, men koster dyrt, hvis en række regler ikke er overholdt. Skattestyrelsen har nu samlet praksis i et nyt styresignal.

 

Er arbejdskapital stadig relevant?

Gennem et arbejdskapitalprojekt kan der opnås store fordele med en beskeden indsats. En reducering af arbejdskapital giver ikke kun en forbedret likviditet og en umiddelbar værdiforøgelse, men bidrager også med mange andre gevinster. Læs mere om hvorfor arbejdskapital stadig er relevant. 

 

Anvender du data til forbedring af virksomhedens indtjening og konkurrenceevne?

Virksomheder har generelt store mængder data tilgængelig, men mange oplever ofte problemer med at omdanne data til viden. Det er her Business Intelligence kommer ind i billedet. Business Intelligence (BI) handler om at anvende data til at forbedre virksomhedens indtjening og konkurrenceevne gennem et bedre beslutningsgrundlag.

 

Moms ved køb, leje, drift og salg af køretøjer

Momsfradrag for udgifter til køretøjer afhænger af, om der er tale om køb, leje/leasing eller drift, og hvorvidt der er tale om personbiler eller varebiler og køretøjets anvendelse.

 

Personaleomkostninger – momsfradrag eller ej?

Virksomheder har som udgangspunkt momsfradrag for personaleomkostninger i samme omfang som virksomheden har fradrag for moms af generelle omkostninger i virksomheden. Der er dog en række specifikke omkostninger, som ikke kan fradrages.

 

 

Artikler

  Kontakt

  Er du interesseret i vores ydelser? Vil du lave en forespørgsel? Kontakt os via nedenstående formular og vi vender tilbage så snart vi kan. Du kan også kontakte et lokalt kontor.

  html_class="cf7-form"]

  Vil du have hjælp?

  Hvordan kan du udvikle din virksomhed?

  Vi har lang erfaring med de udfordringer, som du og din virksomhed står overfor - uanset om der er tale om revision, regnskab, skat eller anden rådgivning.