FremdriftDin Virksomhed – juni 2018

Din Virksomhed – juni 2018

I denne udgave af Din Virksomhed kan du blandt andet få gode råd og input til din virksomheds arbejde med strategi samt hvordan du skaber vækst uden vokseværk. Du kan også læse om de udfordringer, som den nye ferielov giver i både regnskabet og administrationen. Herudover kan du få genopfrisket reglerne om firmabiler og blive klogere på EU dommen vedr. momsfradrag, og hvad det betyder for evt. tilbagebetalingssager.

Endelig kan du læse om den danske vinder af EY World Entrepreneur Of The Year, Aller Aqua A/S, der i denne uge konkurrerer i Monaco.

Indhold i denne udgave:

Kan din virksomhed have vækst uden vokseværk?

Det kan være krævende at starte virksomhed og skabe vækst, men en endnu større udfordring at tage de store spring, der kan løfte virksomheden til næste niveau. Uanset virksomhedens størrelse vil flere års markant vækst stille store krav.

Danmark får ny ferielov – En udfordring i administrationen og regnskabet

Den 15. januar 2018 vedtog Folketinget en fuldstændig omlægning af den ferielov, vi kender i dag. Loven træder i kraft 1. september 2020, men den medfører en kompliceret overgangsordning, som potentielt betyder store udfordringer for likviditeten, administrationen, regnskabet. Forberedelserne bør derfor påbegyndes allerede i 2018, for i 2019 begynder overgangsperioden at have effekt.

Skatte- og momsmæssig behandling af fri bil/firmabil

Når en virksomhed stiller fri bil (firmabil) til rådighed for en medarbejder, er det vigtigt at have styr på, hvordan firmabilen skal behandles skatte- og momsmæssigt. Manglende indsigt i reglerne kan risikere at have væsentlige negative økonomiske konsekvenser for såvel medarbejderen som for virksomheden.

EU dom fastslår ret til momsfradrag efter, at genoptagelsesfristen er udløbet

EU-Domstolen har nu fastslået, at en medlemsstat ikke kan nægte en køber momsfradrag i sager, hvor leverandøren først fakturerer flere år efter leveringen, en praksis, der hidtil er blevet anvendt af SKAT.

Aller Aqua A/S dyster om at blive verdens bedste vækstskaber 2018

Vækst og entrepreneurskab er øverst på agendaen, når EY World Entrepreneur Of The Year skydes i gang den 13. juni i Monaco. Knap 50 lande er repræsenteret i den prestigefyldte vækstskaberkonkurrence, og Aller Aqua A/S med Hans Erik Bylling i spidsen skal repræsentere Danmark ved den internationale finale.