Fremdrift

Indtast dit søgeord

Søren Smedegaard Hvid

  Sociale medier

Kan din virksomhed have vækst uden vokseværk?

Kan din virksomhed have vækst uden vokseværk?

14. juni 2018

Det kan være krævende at starte virksomhed og skabe vækst, men en endnu større udfordring at tage det store spring, der kan løfte virksomheden til næste niveau. Uanset virksomhedens størrelse vil flere års markant vækst stille store krav.

I 2017 kunne 1.361 virksomheder møde de skrappe vækstkrav til konkurrencen EY Entrepreneur Of The Year mod 1.260 året før. Det er virksomheder, der har knækket koden og skabt vækst, udvikling og arbejdspladser. Vi skal tilbage til årene lige før finanskrisen for at finde et større antal vækstvirksomheder i Danmark, der møder kravene.

For virksomheder, der oplever årlige tocifrede vækstrater er det afgørende at være på forkant, fornemme hvilken vej udviklingen går, og vurdere hvilke beslutninger, der er optimale på kort og lang sigt. Vækst kan nemlig være rigtig svær at håndtere:

”For virksomheder i modgang vil det lyde som et luksusproblem, men for succesfulde vækstvirksomheder er netop væksten en af de største forretningsmæssige udfordringer. Hele organisationen og forretningsgangene skal følge med, og de succesfulde virksomheder skal evne at udvikle på områder som salg, produktion, økonomistyring, finansiering, ledelse og innovation i takt med væksten,” siger Søren Smedegaard Hvid, Partner i EY og direktør for EY Entrepreneur Of The Year.

Han påpeger, at det ind imellem ikke kun kræver løbende tilpasning, men et løft til et nyt niveau. Og det gælder både små som store virksomheder, der oplever længerevarende succes:

”For en start-up virksomhed kan det være det tidspunkt, hvor ejeren ikke kan være 100 % involveret i alt, og der er behov for at professionalisere inden for nøgleområder som fx salg eller økonomistyring. For større virksomheder kan de store spring fx være konkurrence på nye markeder, øget internationalisering, outsourcing, generationsskifte eller behov for tilførsel af kapital. ”

5 gode råd fra EY: Sådan håndterer du vækst i højt tempo

 1. Få en mentor
 2. Brug dit netværk
 3. Lyt virkelig godt til dine kunder
 4. Ansæt de rigtige personer
 5. Investér i at udvikle dine egne ledelsesevner

Artikler

  Kontakt

  Er du interesseret i vores ydelser? Vil du lave en forespørgsel? Kontakt os via nedenstående formular og vi vender tilbage så snart vi kan. Du kan også kontakte et lokalt kontor.

  html_class="cf7-form"]

  Vil du have hjælp?

  Hvordan kan du udvikle din virksomhed?

  Vi har lang erfaring med de udfordringer, som du og din virksomhed står overfor - uanset om der er tale om revision, regnskab, skat eller anden rådgivning.