Fremdrift

Indtast dit søgeord

  Sociale medier

Nordisk SMV M&A Outlook: December 2019

Nordisk SMV M&A Outlook: December 2019

Hos EY Local M&A hjælper vi små- og mellemstore virksomheder med både købs- og salgsprocesser. Vores tiltag ”Nordisk SMV M&A Outlook” er et forsøg på at give det danske SMV landskab et snapshot af de nordiske M&A tendenser – opdateret måned for måned.

Klik for større billede her

Download billedet her

Den afsluttende analyse af nordiske M&A transaktioner for 2019 viser følgende hovedelementer:

 • M&A Aktiviteten for 2019, ender igen på et højt niveau. Deal flow har været stærkt for alle nordiske lande på i alt 1.164 transaktioner, hvilket er på linje (lidt under) med rekordårene 2018 og 2017. Den positive trend sker på tværs af Danmark, Norge, Sverige og Finland, hvor der kun er små udsving i fordelingen af det overordnede deal flow.
 • Multiplen EV/EBITDA for SMV’er i norden, er faldet til 7,4x, men ligger dog på et niveau mellem 7,0x i 2017, og 8,3x i 2018.
 • Vi ser fortsat at interessen for cross-border transaktioner er stigende, både indenfor de nordiske grænser, såvel for større internationale spillere som opkøber strategiske add-ons i Norden. En EY-spørgerunde af 106 nordiske virksomheder indikerer at Danmark er den mest eftertragtede opkøbsdestination de kommende 12 måneder. Ligeledes indikerer Technology-, Media & Entertainment, og Advanced Manufacturing sektorerne en særdeles høj interesse for opkøb.

Artikler

  Kontakt

  Er du interesseret i vores ydelser? Vil du lave en forespørgsel? Kontakt os via nedenstående formular og vi vender tilbage så snart vi kan. Du kan også kontakte et lokalt kontor.

  html_class="cf7-form"]

  Vil du have hjælp?

  Hvordan kan du udvikle din virksomhed?

  Vi har lang erfaring med de udfordringer, som du og din virksomhed står overfor - uanset om der er tale om revision, regnskab, skat eller anden rådgivning.