Fremdrift

Indtast dit søgeord

  Sociale medier

Nordisk SMV M&A Outlook: December 2020

Nordisk SMV M&A Outlook: December 2020

Så er vores ”Nordisk SMV M&A Outlook” for december 2020 opdateret. Du kan se hvordan transaktionsmarkedet for de nordiske SMV’er klarer sig.

Klik for større billede

Download billedet

Hos EY Local M&A hjælper vi små- og mellemstore virksomheder med både købs- og salgsprocesser.

Vores tiltag ”Nordisk SMV M&A Outlook” giver det danske SMV-landskab et snapshot af de nordiske M&A tendenser – opdateret måned for måned.

Analysen af nordiske M&A transaktioner viser følgende hovedelementer:

 • Året 2020 startede hårdt ud med et månedligt M&A deal flow væsentligt under M&A niveauet året forinden. I første halvår, fra januar til juni, var antallet af nordiske transaktioner -31,8% ift. sidste år (660 i 2019 vs. 451 i 2020). Men i sidste halvår, fra juli til december, var antallet af nordiske transaktioner +32,7% ift. til sidste år (504 i 2019 vs. 669 i 2020).
 • Samlet set ender hele årets samlede antal M&A transaktioner på blot -3,8% ift. sidste år (1164 i 2019 vs. 1120 i 2019). Et fald som hovedsageligt er drevet af lav aktivitet i Finland.
 • Multipelniveauet år til dato påvirkes af relativt få annoncerede transaktioner med offentlige multipler, derfor bør 2020 niveauet tages med et hvis forbehold. Medianen for Nordiske SMV-transaktioner med offentliggjorte værdiansættelser ligger på 7,9x EV/EBITDA.

Artikler

  Kontakt

  Er du interesseret i vores ydelser? Vil du lave en forespørgsel? Kontakt os via nedenstående formular og vi vender tilbage så snart vi kan. Du kan også kontakte et lokalt kontor.

  html_class="cf7-form"]

  Vil du have hjælp?

  Hvordan kan du udvikle din virksomhed?

  Vi har lang erfaring med de udfordringer, som du og din virksomhed står overfor - uanset om der er tale om revision, regnskab, skat eller anden rådgivning.