Fremdrift

Indtast dit søgeord

  Sociale medier

Nordisk SMV M&A Outlook: Januar 2021

Nordisk SMV M&A Outlook: Januar 2021

Så er vores ”Nordisk SMV M&A Outlook” for januar 2021 opdateret. Du kan se hvordan transaktionsmarkedet for de nordiske SMV’er klarer sig.

Klik for større billede

Download billede

Hos EY Local M&A hjælper vi små- og mellemstore virksomheder med både købs- og salgsprocesser. Vores tiltag ”Nordisk SMV M&A Outlook” giver det danske SMV-landskab et snapshot af de nordiske M&A tendenser – opdateret måned for måned.

Analysen af nordiske M&A transaktioner viser følgende hovedelementer:

 • Det Nordiske M&A marked afsluttede i 2020 Q4 med en stærk slutspurt, som bragte det samlede deal flow niveau tilbage på et stabilt niveau for hele året.
 • Den fornyede M&A interesse, på trods af Covid-19, fortsætter ind i januar 2021, hvor der i alt var 104 transaktioner sammenlignet med blot 79 i samme periode sidste år.
 • Af de 104 transaktioner, bæres væksten hovedsageligt af opkøb i Danmark og Sverige hvor der er sket markant flere transaktioner end resten af Norden. Omvendt er Norge og Finland på niveau med det Covid-19-ramte deal flow vi så i starten af 2020.
 • Næsten halvdelen (48%) af transaktionerne i januar 2021 er sket cross-border, dvs. at selskabet som har opkøbt, ikke har været fra samme land som det opkøbte selskab.
 • Fordelingen af sektor deals i 2019 vs. 2020, viser en øget stigning i deal flow indenfor især Technology, Media & Telecom, samt Automotive & Transportation-sektoren i 2020 i forhold til 2019. Stigningen i TMT skyldes den øgede efterspørgsel på digitale løsninger. Samtidig har sektoren vist sig at være i stand til at fastholde eller øge indtjeningsniveauet under Covid-19.

Artikler

  Kontakt

  Er du interesseret i vores ydelser? Vil du lave en forespørgsel? Kontakt os via nedenstående formular og vi vender tilbage så snart vi kan. Du kan også kontakte et lokalt kontor.

  html_class="cf7-form"]

  Vil du have hjælp?

  Hvordan kan du udvikle din virksomhed?

  Vi har lang erfaring med de udfordringer, som du og din virksomhed står overfor - uanset om der er tale om revision, regnskab, skat eller anden rådgivning.