Fremdrift

Indtast dit søgeord

  Sociale medier

Nordisk SMV M&A Outlook: November 2020

Nordisk SMV M&A Outlook: November 2020

Så er vores ”Nordisk SMV M&A Outlook” for november 2020 opdateret. Du kan se hvordan transaktionsmarkedet for de nordiske SMV’er klarer sig.

Klik for større billede

Download billedet

Hos EY Local M&A hjælper vi små- og mellemstore virksomheder med både købs- og salgsprocesser. Vores tiltag ”Nordisk SMV M&A Outlook” giver det danske SMV-landskab et snapshot af de nordiske M&A tendenser – opdateret måned for måned.

Analysen af nordiske M&A transaktioner viser følgende hovedelementer:

 • Det nordiske M&A marked var hårdt ramt af Covid-19 i første halvår af 2020. Fra januar til juni var det samlede antal nordiske transaktioner -30,3% ift. sidste år (660 vs. 460).
 • Udviklingen måned for måned i sidste halvår af 2020 har været meget positiv. År til dato november, er det samlede antal transaktioner blot -9,4% (1.071 vs. 970).
 • Ser vi isoleret på perioden juli til november, så vi 510 transaktioner i 2020, ift. kun 411 sidste år, en stigning på +24,1% trods Covid-19! Der kan være mange årsager til hvorfor antallet af transaktioner har taget fart sidst på året – igangsatte processer kan have forskudt sig; Covid-19 kan have skabt nye muligheder; eller virksomheder og investorer er blevet mere trygge med fremtiden. Vi kender ikke svaret, men det bliver spændende at følge udviklingen fremadrettet.
 • Ser vi på udviklingen af det samlede antal transitioner fordelt på lande, ÅTD november, er Finland det hårdest ramte land med -30,6% transaktioner ift. sidste år. Hernæst Danmark med -8,4%, Norge med -4,4% og til sidst Sverige med -2,5%.
 • Multipelniveauet år til dato påvirkes af relativt få annoncerede transaktioner med offentlige multipler, derfor bør 2020 niveauet tages med et hvis forbehold. Medianen for Nordiske SMV-transaktioner med offentliggjorte værdiansættelser ligger på 7,9x EV/EBITDA.

Artikler

  Kontakt

  Er du interesseret i vores ydelser? Vil du lave en forespørgsel? Kontakt os via nedenstående formular og vi vender tilbage så snart vi kan. Du kan også kontakte et lokalt kontor.

  html_class="cf7-form"]

  Vil du have hjælp?

  Hvordan kan du udvikle din virksomhed?

  Vi har lang erfaring med de udfordringer, som du og din virksomhed står overfor - uanset om der er tale om revision, regnskab, skat eller anden rådgivning.